25 Eylül 2017 Pazartesi

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi - Mustafa Özbağ'a HAPİS şoku


Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’ni yıllardır kullanan sahte şeyh Mustafa Özbağ hakkında “naylon fatura düzenlemek” suçundan hapis kararı olduğu ortaya çıktı. Sahte şeyh Özbağ, yurtdışına kaçarken Atatürk Havaalanı’nda yakalanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.



Kamuya ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kadınlarla baş başa sohbetler düzenleyen, rüyasında Atatürk’le sohbet eden, hakkında birçok iddia bulunan sahte şeyh Mustafa Özbağ tutuklandı. Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönem Recep Altepe’nin tahsis ettiği, Mustafa Dündar döneminde de tahsisin devam etmesiyle Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kendini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ, 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca kullandığı ortaya çıktı. 2012 yılında Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Mustafa Özbağ’a 2005 ve 2006 yıllarında kesilen naylon faturalar için 30 artı 30 toplam 60 ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkemenin 2013/600 sayılı kararı Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşti.  Özbağ’ın 2003 ve 2004’te kullandığı sahte faturalarla ilgili 3 dava ise zaman aşımı nedeniyle düştü. Sahte şeyhin müritleri kararı veren mahkeme ve Hâkim Sait Kaçar üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışsa da Hâkim Kaçar bu tarihten sonra 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atanarak terfi aldı ve bu görevi halen yürütüyor.



YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI
Sahte şeyh Mustafa Özbağ, 3 Aralık 2016 tarihinde yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havaalanı’nda polis tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası olan sahte şeyh, cezasını yatmak üzere Metris Cezaevine konuldu.

OSMANGAZİ’NİN KAYNAĞI İLE LÜKS HAYAT
Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Karabaş-i Veli Tekkesi’ni yıllardır istediği gibi kullanan ve belediyenin imkânları ile adeta dünyayı gezen sahte şeyh Özbağ, devletin kaynaklarıyla lüks bir hayat yaşıyor. Özbağ’la ilgili başta imar olmak üzere yüzlerce iddia bulunuyor.

İPLİĞİ PAZARA ÇIKINCA
Gazeteci Nezir Asaroğlu tarafından hakkındaki iddialar ortaya çıkarılınca sözde müritlerine Şehir Gazetesi’ni hedef gösteren, sosyal medya üzerinden hakaret ve tehditler yağdıran sahte şeyh Mustafa Özbağ, sosyal medya hesapları üzerinden dini dejenere eden ve İslam’a adeta hakaret eden paylaşımlarıyla gündeme geldi. Özbağ’ın bu paylaşımları tepki çekince sözde müritleri eleştiri getirenlere ulaşarak tehdit etmeyi, gözdağı vermeyi ihmal etmedi. Rüyasında Atatürk’le sohbet ettiğini iddia eden bunu da gerçek yaşanmış bir olay gibi dinleyenlere aktaran sahte şeyh Mustafa Özbağ, foyası ortaya çıkınca sosyal medya hesaplarını bir süreliğine kapattı.

MÜRİTLERDEN ALGI OPERASYONU
Fatura sahtekârlığından hüküm giyen ve Yargıtay tarafından bu cezası onanan sahte şeyh Özbağ’ın tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin duyulması üzerine sosyal medyadan algı operasyonuna girişen müritleri önce bu olayı örtbas etmeye çalıştı. Ancak tutuklamanın ortaya çıkmasının ardından sahte şeyhlerini korumak için algı operasyonuna başvuran müritler, kumpas kurulduğunu ileri sürdü. Zincirleme naylon fatura düzenlemekten iki kez ayrı ayrı 30 ay hapis cezasına çarptırılan sahte şeyhin 2012 yılında ödenmiş olan vergi nedeniyle kumpasla içeri atıldığını iddia eden müritler, devlet büyükleriyle görüşerek yanlışlığın (!) kısa zamanda düzeltileceğine dair paylaşımlarda bulunuyor.

SAHTE ŞEYHTEN MÜRİTLERE MESAJ
Sahte şeyhin cengâver müritleri sözde şeyhlerinden müritlerine mesaj iletmeyi de ihmal etmiyor. Müritlerinden devletin milletin yanında olmalarını isteyen sahte şeyh, süreci sabır ve metanetle karşılamalarını tavsiye ediyor.  Sahte şeyh bununla da yetinmiyor ve devlete akıl vererek, geriye dönük zararlı yapıların bulunarak adaletin sağlanmasını istiyor.
OSMANGAZİ BELEDİYESİ NE YAPACAK?




Tüm bunlardan geriye ise hakkında onlarca iddia, utanç veren tehditler, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymiş bir sahte şeyh ve Metris Cezaevinde ortaya çıkan foyaları kaldı.  Şimdi gözler Osmangazi Belediyesi’ne çevrildi. Millete ait olan kamu malı Karabaş-i Veli Tekkesi’nin yüz kızartıcı bir suç nedeniyle devletin cezaevine koyduğu sahte şeyhe tahsisi devam edecek mi? Yoksa milletin malıyla lüks bir hayat süren şeyh cezaevinden çıktıktan sonra tatlı hayatına devam mı edecek?
Kaynak: http://sehirmedya.com/bursa-bolge/sahte-seyhe-hapis-soku/
Kaynak 2: http://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-sahte-faturadan-60-ay-hapis-cezasi-767040.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder