7 Nisan 2016 Perşembe

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar için Eleştiri





DSP Osm. Bld. Bşk. Adayı Yer. Ynt.ler, İş ve Sos. Güv. Huk. Uz. Necmettin Şengül, maddeler halinde yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti ve Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tepki gösterdi :


"1- Önceki dönem, Bulgaristan'ın Kırcali kentinin tarihimizde Türklerden Kurtuluş Bayramı'na katılan ilk Türk oldu.2- Ülkemizin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna katkıda bulunan kişileri değil, Türk ve İslam düşmanı alim, molla, ulema adı altında, onlarca konferans ve panel düzenleyerek gerçeklerden objektiflikten uzaklaştılar. Fetih kutlanırken, kurtuluşumuza kan ve can verenleri unuttular. Fetih değil, bizlerin Türk olarak yaşamamızı sağlayanlar anılıp kutlanmalıdır.


3- Osmangazi'de, özellikle Demiryolu altı, diye anılan bölgesinin semt pazarları, çocuk parkları sorunları halen çözülmedi.


4- Demiryolu altındaki bölgenin çıkmaz sokakları, yol sorunları azalacağı yerde, her gün artarak devam ediyor. Örneğin, Hipodrom, Beşyol ve Beşyol Etibank arasındaki trafik sorunu gün boyu artarak kavgalar ile devam ediyor.


5- Hamitler bölgesinde, çöplük yakınında ikamet eden yurttaşlarımızın başta kanalizasyon ve alt yapı gibi sorunları giderilemedi.


6- Osmangazi'nin Demiryolu altında yaşayan insanlarımız kültüre açtırlar. Birkaç kültür merkezi yapılarak halk oyunları, resim, müzik kursları düzenlenmedi! Merkezler açılıp sinema, konser, tiyatro ihtiyaçları karşılanamadı.


7- Halen Bursa'da 200'den fazla İlk, Orta, Lise'ye ihtiyaç var. Bunların 50'den fazlasıOsmangazi ilçemizde bulunmaktadır. Yıkılması gereken 3 okulumuz olduğu gibi, 6 -7 tane de güçlendirilmeyi bekleyen okulumuz var. Osmangazi'de devam eden 5 tane ''Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi'' okullarımızda işler programa ve plana göre değil adeta kaderine terk edilmiştir.


8- Osmangazi ilçemizin halen 50 adet İlk, Orta ve Lise'ye, (1650 derslik) 1450 öğretmene ihtiyacı vardır. Bu konuda yeterli bir çaba görmüyoruz. Bunun yerine gösterişli, abartılı basit bir hizmet için harcanan para ile Başkan Dündar 7 yılda 7 okul yaptırılabilirdi.


9- Güvenlik ve uyuşturucu kullanımı ise tarin en büyük sayısal rakamına ulaşmış, uyuşturucu ile yeterli mücadele mücadele yapılmadığı gibi adeta teşvik görmektedir.


10- Ahlaksızlık ve fuhuş Osmangazi'de tarihi rekorları görmüştür. İzinsiz masaj salonları adı altında fuhuş ve diğer sapkınlıklar hep Osmangazi ilçemizdedir. Ve birileri tarafından göz yumulmaktadır.


11- Başkan, mesainin çoğunu yurtdışında geçirerek adeta Osmangazi'yi unutmuştur. İkinci makamı Balkan ülkeleridir. Bunlar, sembolik işleri, resmi hale getirerekOsmangazi'yi ihmal etmişler yolluk almak için bol bol geziler tertiplemişlerdir.


12- Osmangazi'de kentsel dönüşüm unutulmuştur. Bir yandan ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar, diğer tarafta kaçak yapı cenneti olmuş bir Osmangazikarşımızdadır.


13- Osmangazi seyyar satıcılar, işportacılar ve işgalciler şehridir. Bu konuda ne başkan ne de zabıta tedbir almamakta, kayıtlı esnafın hakkı yenilmekte AKP yandaşı ve üyeleri kayıt dışı satıcılıkta teşvik görmekte ve göz yumulmaktadır.


14- Kentsel dönüşümde çaresizlik söz konusudur. Tabakhaneler, Demiryolualtı kanayan yaralarımızdır. Santral Garaj çevresi ve Tabakhaneler ortadadır.


Osmangazi yola, kavşağa, katlı otoparka, yeşil alan çocuk parkına, kültüre, pazar yerine, eğitime, kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçelerimizin başındadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder